Veelgestelde vragen

Wij hebben een selectie van de meeste gestelde vragen.

 
1Wat zijn de kosten voor de behandeling van de zaak door de rechter?
Dat noemen we ook wel griffierechten. De hoogte hiervan is afhankelijk van meerdere factoren. Gaat het bijvoorbeeld om een zaak over adoptie, alimentatie, een bedrijfsongeval, belastingen, een burenruzie, een huurconflict of om ontslag. Verder speelt uw inkomen een rol en de vraag of u een particulier of ondernemer bent. Geelkerken Adviseurs zorgt voor overzicht en duidelijkheid vooraf. Ook gaan we na of de kosten van een eventueel proces wel opwegen tegen de baten.
2Wat heb ik nodig voor mijn teruggave inkomstenbelasting?
Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Bent u een particulier of een ondernemer? Geniet u een inkomen? Ons team heeft verschillende gegevens nodig om dit volledig voor u af te wikkelen. Stel u heeft een inkomen, dan ontvangen wij graag uw jaaropgave met loon, loonheffing en de ingehouden zorgpremie. Maar een teruggaaf inkomstenbelasting is veelomvattender. Als u een onderneming heeft, zijn er weer andere gegevens van belang. Neem contact op voor meer helderheid.
3Heb ik een DigiD-code nodig om de teruggave bij de Belastingdienst in te kunnen dienen?
Nee, dat is niet nodig, als u de aangifte door ons laat doen. Wij hebben namelijk, per belastingsoort, rechtstreeks digitaal toegang tot de Belastingdienst. Ons kantoor beschikt speciaal hiervoor over een Overheidscertificaat. Doet u zelf aangifte? Dan heeft u wel een DigiD-code nodig.
4Hoe lang duurt het voordat ik mijn belastingteruggave ontvang?
Dat hangt helemaal af van het moment van indienen, maar ook of de Belastingdienst bijvoorbeeld nog vragen heeft. De stelregel is: als u voor 1 mei de aangifte indient, krijgt u voor 1 juli in datzelfde jaar bericht van de Belastingdienst. Kunt u de aangifte niet tijdig indienen, neem dan contact op met ons, dan zorgen wij voor een voorlopige aangifte. Die service verlenen we voor alle soorten belastingen.
5Moet ik ook belastingaangifte doen?
Iedereen die een brief van de Belastingdienst krijgt, moet belastingaangifte doen. Dat is dan verplicht. U bent ook verplicht om aangifte te doen als u meer dan één bron van inkomsten heeft. Weet u niet zeker of u belastingaangifte moet doen? Ons team van adviseurs staat klaar om u wegwijs te maken.
6Is de betaling die ik aan de Belastingdienst heb gedaan op tijd ontvangen?
Bij betalingen aan de Belastingdienst dient u altijd rekening te houden met enkele dagen verwerkingstijd. Wilt u er zeker van zijn dat uw betaling tijdig wordt ontvangen, zorgt u er dan voor dat deze enkele dagen voor de uiterste betaaldatum wordt uitgevoerd. Wij hebben geen inzicht in betalingen van u aan de Belastingdienst of van de Belastingdienst aan u.